30 Januari 2012 - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van Marjolein Heuvel - WaarBenJij.nu 30 Januari 2012 - Reisverslag uit Praag, Tsjechische Republiek van Marjolein Heuvel - WaarBenJij.nu

30 Januari 2012

Door: Marjolein van den Heuvel

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

26 Februari 2012 | Tsjechische Republiek, Praag

Maandagmiddag aangekomen op Eindhoven Airport neem ik afscheid van mijn vader en moeder, ik zie de tranen in hun ogen, liever hebben ze niet dat ik ga, maar ze weten dat ik dit graag wil en wensen me het beste. Als ze eenmaal naar de auto lopen ga ik nog even een sigaret roken voordat ik het vliegtuig in stap. Eenmaal terug binnen hoor ik dat ze mijn vlucht al omroepen en ik loop naar de gate om mijn handbagage te laten wegen en mijn papieren te laten controleren, ik had erg geluk want ik mocht maar 1 tas/koffer als handbagage meenemen, ik had een trolley EN een hadtas bij, met veel moeite heb ik dan mijn handtas nog net in de trolly kunnen proppen :D. In het vliegtuig was het een tijdje wachten en veel mensen zwegen, na ongeveer 10 minuten wachten stelde de piloot zich voor en vertelde dat we even moesten wachten omdat ze sneeuw van de vleugels aan het afhalen waren.

Eenmaal aangekomen in Praag, loop ik met de mensen stoet mee om mijn bagage af te halen, het duurde niet lang voordat ik deze weer in mijn bezit had en ging verder kijken naar een pinautomaat, aan het einde van de hal zag ik een rij met mensen staan en ging kijken, ja toch wel redelijk lang wachten nog voordat ik geld had, eindelijk had ik dan 1000 kronen, mijn eerste Tsjechische kronen in mijn bezit. Met het geld loop ik verder naar een loket waar ze kaartjes verkopen voor de bus/tram en metro. Toen ik aan de buurt was, legde de man me uit waar ik moest zijn en hoeveel een ticket kostte (in gebrekkig engels) dus ik wil mijn geld geven en de man knikt nee, waarop ik verbaasd kijk en vraag waarom hij het geld niet wil aannemen, hij zegt, het is teveel ik kan niet wisselen (1000 kronen is ongeveer 40 euro) hij verwijst me naar een cash change loket, dus ik al mijn spullen weer mee sjouwen naar het andere loket, eenmaal daar aangekomen zegt het meisje bij het loket, sorry ik kan je geld niet aannemen, lichtelijk gefrustreerd vraag ik waarom dan niet? ze zegt, er zit inkt op dat accepteert de bank niet, ik vraag wat ik dan moet doen en ze zegt ga maar iets kopen in een winkel daar nemen ze het wel aan. Dus ik helemaal terug met mijn bagage naar de winkel, uiteindelijk terug naar het loket voor een bus/tram/trein ticket, nadat ik de ticket heb loop ik naar buiten om te kijken of de bus er al aan kwam. Het was bijna niet te doen met al die bagage en ik maakte me een beetje zorgen hoe ik in het centrum ging komen. Ik liep langs een busje met Tsjechische mannen en ze riepen wat naar me maar ik had natuurlijk geen idee wat... dus ik denk ik loop maar weer verder..

Ik steek over om naar de bushalte te lopen en op dat moment komt er een man naar me toe. Hij vraagt waar ik heen moet en zegt dat hij een taxi chauffeur is, dus ik zeg naar het centrum en noem het adres van het hotel, hij zegt ik kan je brengen voor 500 kronen, (20 euro ong) ik zeg dat is goed, het is een mooie prijs, normaal vragen ze wel wat meer, dus de man pakt mijn koffer en ik loop met mijn trolley achter hem aan, bij de auto aangekomen zie ik nergens een taxi bordje, dus ik ging twijfelen en vraag waar het bordje is, de man begint te lachen en hij laat het bordje zien wat los in zijn kofferbak lag, de man zag dat ik ging twijfelen en wees naar het dashboard, daar zegt hij mijn taxi ID, ik kijk er op en dacht lichtelijk... ik hoop echt dat ik een goede keuze heb gemaakt, de man zet zijn tom tom aan (ik vond het allemaal steeds vreemder worden, maar ik had op een of andere manier toch wel vertrouwen in deze man) Onderweg stelde ik wat vragen maar de man kon maar gebrekkig engels maar zei toch wel af en toe wat terug. Na een paar vragen over de taxi en de weg werd hij licht geïrriteerd, ik schrok een beetje en begon over wat leuks te praten en hoe leuk ik Praag vind, de man kon weer lachen en heeft me uiteindelijk gewoon afgezet waar ik moest zijn. Aangekomen in het hotel was ik erg moe, heb wat gegeten en gefacebookt.

S'avonds had ik afgesproken met mijn collega/huisgenoot Jeroen, we zouden afspreken bij het metro station I.P. Pavlova, toen het tijd was om te gaan heb ik de tram gepakt en luisterde gefocust naar wat de vrouwenstem zei in de metro, ze riepen telkens de plek af waar we gingen stoppen maar ook de plek waar we heen gingen, dat had ik dus te laat door dus stapte 1 halte te vroeg uit :D , heb ik weer dus ik rondvragen en zo kwam ik er achter dat ik de volgende keer iets langer moet wachten voor ik uitstap!! Het was erg koud buiten en ik was veel te vroeg, toen ben ik in de KFC gaan zitten en heb een bak koffie gedronken. Ondertussen smste ik Hanne, een Belgische meid (ook een collega) die wilde namelijk graag mee wat drinken, na een tijdje wachten kwam Hanne de KFC binnen en vroeg of ik marjolein was :D. Dus ik zeg ja en we beginnen te kletsen, het was erg gezellig en zoals jullie weten ben ik een prater ! Dat was zij ook dus het ging maar door en door, tot ik zei dat we de tijd niet moesten vergeten, ik kreeg een sms van Jeroen waar ik was en we liepen naar buiten, daar stond jeroen en even later kwam ook Robbert aanlopen nog een collega. We liepen naar een kroeg in de buurt waar we gezellig wat biertjes hebben zitten drinken met nog wat collega's, terug in het hotel was ik erg moe en zo sloot ik mijn eerste avondje af in Praag.

• 26 Februari 2012 - 19:00

Jeroen:

heej leuk reis verslag leintje.. die taxe chauffeurs ook altijd..
    en ga je ook nog schrijfen over de tijd na 30 jan tot nu?

• 26 Februari 2012 - 19:25

Marjolein Van Den Heuvel:

Zeker ik ga nog meer schrijven :)